Následujeme biorytmy přírody
Kvašená zelenina v biorytmu odráží harmonii s cykly přírody, které ovlivňují růst a životnost plodin. V zimních měsících, kdy je příroda v klidu a zemědělská pole odpočívají, se soustředíme na uchování a konzervaci potravin z předchozí sezóny. Kvašené zelí a zelenina jsou jedním z naších hlavních surovin, jak zachovat jeho bohatství a přinést si do chladného období vitamíny a živiny. Během letních měsíců, kdy slunce svítí jasně a déšť občas zalije pole, zelenina roste rychle a bohatě. Pečlivě vybíráme plodiny které se dají připravit fermentací v letním období. . Zralé špičaté hlávky zelí používáme na Pickles, malé červené ředkvičky kvasíme na způsob kimchi, okurky neboli Kvašáčky připravujeme s česnekem a koprem no a také další sezónní plodiny pečlivě vybíráme a připravujeme k dalšímu zpracování.
Farma Lička
Je rodinná zemědělská farma ze Sedlnic. Dlouhodobě se zaměřují na pěstování plodin způsoby, které respektují zákonitosti přírody a udržují přírodní bohatství, tak aby mohlo sloužit i dalším generacím. Odebíráme hlávkové zelí, mrkev, cibuli, jablko, jarní cibulka, řepa, gigant kedluben a další..
- Regionální zelenina jedině od nich
- Zelenina je vždy čerstvá a sezónní a průběžné sklízená
- Zdravé a kvalitní – ovoce i zelenina
- Pěstování v integrovaném systémů
- Jsou držiteli ochranné známky IPZ a SISPO
- Jsou členem družstva pěstitelů MOZ
Farma Martináskovi z Pustějova
Iveta a Marek Martináskovi se stali našimi dodavateli zeleniny pěstované na biodynamických principech. Tato činnost je jejich koníčkem a dělají ji s láskou a respektem. Odebíráme česnek, dýně hokaido, bylinky, bílou ředkev daikon, pekinské zelí, papriky, mrkev a další sezónní plodiny
Řeznictví u Bobra Raškovice
Ne vždy musí jít také o zeleninu, ve spolupráci s Pájou a Páťou kluci co mají na starosti Bobroty, jsme si vymysleli vykvasit zelíčko s česnekem, uzenou mořskou solí a kouskem Iberického špeku. Věříme na vzájemnou podporu, lokálnost a poctivost k řemeslu.